Inom bowling finns det gott om olika tillfällen att samarbeta. Det kan till exempel handla om att bowlinghallen kan sponsra ett lag med saker inför tävlingar. Det kan också vara andra företag som sponsrar bowlinghallen. Men hur används detta på bästa sätt?

Att använda sponsring smart

Om bowlinghallen börjar bli sliten kan det vara klokt att söka sponsorer för att rusta upp den. Samma sak kan gälla om det behövs nya bowlingklot eller liknande. Om en sponsor ska vara sugen på att bistå med pengar eller material måste denne få något i gengäld. En sponsor som vill sponsra med bowlingklot kan till exempel vilja ha företagets namn tryckt på de klot som de sponsrar med, och ett byggföretag som hjälper till att rusta upp banorna kanske vill ha namnet tryckt på banans underlag. I en bowlinghall finns också skärmar och tv-apparater. De är utmärkta ställen att visa sponsring på. En sponsorlogga kan till exempel ligga som skärmsläckare på skärmar som inte används och om det finns en tv kan den visa reklam från sponsorerna. När en spelare får en spärr eller strike kan det också vara passande att visa en eller två snabba loggor.

Som enskild bowlingspelare kan det också löna sig att finna sponsorer. Om man ska börja tävla kan man behöva ett eget klot och det kan sponsorer ofta hjälpa till med mot att de får ha sin logga på klotet eller på kläderna som används.

Bowlingklubbar sponsrar lag

När det gäller lag som tävlar i olika turneringar är det ofta bowlingklubbarna som sponsrar de egna lagen. Det kan till exempel handla om klubbkläder så att hela laget ser enhetligt ut, klot med samma loggor med mera. Detta är också ett bra sätt för klubben att synas mer både på hemmaplan och kanske även i andra städer i Sverige eller utlandet.