En begravning är sällan något man ser fram emot att gå på men den kan göras mer eller mindre trevlig och man kan också göra att den passar den dödes personlighet mer eller mindre bra. Men hur går man egentligen till väga?

Kontakta begravningsbyrån

När en person har avlidit kan det vara klokt att kontakta begravningsbyrån så snart som möjligt för att få hjälp att planera begravningen. Ofta väljer man att kontakta en begravningsbyrå i närheten av där den avlidne bott men det finns inte något som direkt förhindrar att man istället kontaktar en begravningsbyrå i Norrköping eller i en annan stad om man hellre vill det.

Begravning med tema bowling

Bowling är kanske inte ett jättevanligt tema på en begravning men det går faktiskt att ordna! Man kan till exempel ordna så att ett bowlingklot kan ligga bredvid kistan, eller så att den som förrättar begravningen talar om hur mycket bowlingen som sport betytt för den avlidne. När det gäller blomsterarrangemang kan de arrangeras på flera olika sätt för att passa den avlidne och dennes anhöriga.

Om det ska vara en samling efter begravningen kan den till exempel hållas i bowlinghallen. Man kan duka upp med långbord så att alla får plats. Om det inte är möjligt kan man ta med käglor eller liknande och dekorera borden med på någon annan plats. En erfaren begravningsbyrå kan hjälpa till att ordna en begravning som passar bra, oavsett om man vill ha den i en kyrka eller om den ska vara i en borgerlig lokal. Om man som anhörig tycker att det är jobbigt att ordna allt kring begravningen kan en begravningsbyrå i Norrköping eller på annan ort ordna med med mesta. Det kan kännas tryggt att veta särskilt om man känner sig lite osäker eller om man ensam ska stå med allt.