Krönikor

IFK Norrköping Bowlingförening

Masens hörna

 

 

Här samlar en av föreningens medlemmar sina reflektioner om matcher, prestationer, uppgång och fall, anmärkningsvärda händelser, divalater, orättvisor och klubbhjärta. Egentligen allt det där som man kan uppleva i en förening i dagens Idrottssverige. Håll till godo!

2014-05-28: Reflektioner från säsongens sista, flämtande andetag

 

En ytterligare säsong kan vi nu lägga längst in i klädkammaren. En säsong där vi hade det tufft, föreningen bars upp av några få eldsjälar (oväntat?). En säsong där spelet på banorna försattes i mörkaste skugga av småtjafs, ivrigt påhejat av ytterligare småtjafs. En säsong där vi för första gången sprängde telefonräkningarna och bidrog till telebolagens mutor i avdankade diktaturer i jakt på spelare som kunde ställa upp. En säsong där vi för första gången tvingades till Walk-over. En säsong där vi tidigt kom till insikt att vi tvingas avanmäla föreningens farmarlag. En säsong där vi hade allt annat än positiva vibbar. Kan det bli värre?

 

Men det var också en säsong där vi rullade av härliga träningstävlingar som lockade till skratt och bra spel. En säsong där vi avhandlade en träningsturnering som sprängde alla former av deltagarrekord på träningarna. En säsong där vi chockade lag på hemmaplan (Glam). En säsong där spelare höjde sig långt över sin förväntade förmåga och gjorde fantastiska insatser. En säsong där slutspelet blev en enda lång framgångssaga där vi visade att alla kan om alla vill. En säsong där vi avslutade med tre raka slutspelssegrar. En säsong där vi ändå visade att IFK Norrköping Bowlingförening inte är lätt att tas med, bara vi ställer upp och leker. En säsong där föreningens insatser ledde till att föreningen fortsatt spelar i Allsvenskan nästa säsong.

Men, säsongen fläckas ändå av det faktum att medlemmar på något märkligt sätt visar upp maken till oförmåga att vilja bidra till föreningen. Det är faktiskt otroligt märkligt att man väljer att betala medlemsavgiften men inte väljer att ha kul för den. Jag har den största respekt för andra prioriteringen som komer före, men ska det då vara så svårt att kunna höra av sig och berätta hur läget ligger till? Ska det vara helt omöjligt i detta uppkopplade samhälle att höra av sig till den eldsjälen som försöker göra sitt ideella bidrag till att få föreningen att fungera? Jag kommer aldrig att tycka att det är svårt, inte om man har respekt för andra människor och det ansvar de åtagit sig. Allt detta har tyvärr lett till att vi tvingas till ett mörkt beslut i föreningen, att tvingas ta bort ett lag till nästa säsong. Vårt kära Farmers.

Det är med mörkaste moln på himlen jag skriver denna krönika. Kort och gott för det finns alldeles för pinsamt lågt engagemang i föreningen. Man kan undra vad vi gör för fel? När vi trots det arrangerar träningstävlingar i form av Masen Trophy eller spelar hockey i Skärblacka. Man kan tycka att det inte ska vara så förbannat svårt att bidra lite. Men det är väl mycket lättare att bara skita i det och tänka ”det får väl någon annan göra” och därefter gnälla på någon som gör något ”varför spelar vi KM så här sent på säsongen, det är ju skittråkigt”.

 

Det finns mycket tänkvärt som skett under den gångna säsongen. Saker som gör att energin och engagemanget sugs ut i frånluftsventilationen i taket. Men det kan också vara ett sätt att sätta punkt. Slut på mening. Starten på något nytt där vi arbetar tillsammans för att bygga upp igen efter kollapsen. Kvar är de medlemmar som väljer att bygga. Och bygga, det har vi visat tidigare att vi kan så låt oss lova varandra att vi kan bygga igen. Nu med start nästa säsong och vi fortsätter inte bygga förrän vi nått himlen.

 

Jag hoppas att denna text kan väcka våra kära medlemmar i någon form. Jag vet att det är svårt, jag vet att det är lättare att låta någon annan göra det. Men om denna någon annan inte gör det så blir det inte gjort. Jag har gett mig på att vi ska väcka Farmers igen, men det kräver att DU (medlem eller icke medlem som läser detta) ställer dig upp och säger: Jag står upp för IFK. När du gör det kommer jag vara den som ställer mig direkt vid din sida och stötta dig. Låt oss börja bygga tillsammans och låt oss ha kul, för det vet jag att vi kan!

 

Sommaruppehållet närmar sig nu, ta den tiden och kontemplera över denna text. Kanske är den fylld med skitsnack som gör dig förbannad. Kanske är den fylld med insiktsfull sanning som gör att vi tillsammans bygger när vi åter ses. Hur som haver så vill jag avsluta med att önska dig, läsare, en skön sommar och på återseende när säsongen närmar sig sin start!

 

 

Masen

 

 

Äldre krönikor hittar du i arkivet, klicka HÄR