I många sporter går man till träningslokalen, tränar och åker hem. Bowling handlar dock om så mycket mer! Bowlinghallen är ett ställe för umgänge. Det är inte alla som går till bowlinghallen som egentligen bowlar varje gång. Sporten handlar lika mycket om umgänget som om att faktiskt spela.

Ett umgänge och en sport året runt

Många sporter kan man bara utföra under vissa årstider, eller tider på dygnet. När det gäller bowling spelar det dock ingen roll om det är vinter, vår, dag eller natt. Allt spel sker inomhus så att det hur utomhusmiljön ser ut spelar i princip ingen roll. Man behöver som deltagare inte oroa sig för att behöva frysa och ofta blir det inget uppehåll över lov eller liknande. Det är med andra ord lätt att träffa sina kompisar och spela. I bowlinghallen kan man enkelt träffas och spela, prata och kanske äta en bit mat tillsammans. Om man inte ska spela själv kan det alltid vara roligt att titta på andra som spelar.

Lämpligt för alla åldrar

Umgänget i bowlinghallen passar för alla åldrar och ofta är det både barn och vuxna där. Det kan dock variera beroende på när man besöker hallen. Under dagtid är det ofta äldre och pensionärer som är i bowlinghallen och de sitter ofta och pratar eller äter lunch tillsammans. Under kvällar och helger kan det både vara barnfamiljer, ungdomar och andra på plats. Generellt sett är bowlinghallen ett tryggt och säkert ställe att umgås på oavsett om man vill äta mat, spela, tävla eller bara vara. I flera städer i Sverige ligger bowlinghallar i skolor eller gymnasieskolor och det ger eleverna möjlighet att köpa en smörgås eller kanske spela en runda om en rast är lite lång. Det medför dessutom att eleverna rör på sig lite extra. Bowling är ett roligt sätt att få alla att röra på sig!