Det finns flera anledningar till att bowling är en bra sport. En sak som gör den så bra är att det är så roligt att vara med! Men vad är det mer som gör att vi älskar bowling?

Alla kan vara med

Alla kan vara med och spela bowling! Det spelar ingen roll om man är gammal, ung, man eller kvinna. Det enda som krävs är att man kan hålla i ett klot, eller få iväg det på något annat sätt. Sportens enkelhet gör också att många rullstolsburna eller funktionshindrade kan vara med och spela på precis samma villkor som andra. Även när det gäller tävlingar kan alla som vill vara med, oavsett hur erfarna de är. Det här gör att hela familjen eller kompisgänget kan finna nöje i att bowla oavsett om det gäller en vänskapsmatch eller en större tävling.

Det är lätt att lära sig

Bowling är en sport som är relativt lätt att lära sig. Det finns flera olika tekniker man kan använda sig av och dessa kan dock vara lite klurigare. Det finns emellertid inget som säker att man måste använda tekniker utan det är minst lika roligt att bara få iväg klotet och få ner en eller flera käglor. Spelet handlar om att få klotet att rulla rakt fram, utan att hamna i en av rännorna längs med banan. Det gäller att få ner så många käglor som möjligt i varje kast. Mest poäng får man med en så kallad strike. Då fäller man alla käglor på en gång.

Om man vill göra spelet ännu lite lättare kan man också välja att fälla upp barriärer vid rännorna. Då studsar klotet mot barriärerna och det blir i stort sett omöjligt att inte få ner en eller flera käglor. På så sätt kan även de allra minsta vara med och spela.